benodigde informatie over

Examens

Hoe krijg je je rijbewijs?

Hoe werken examens?

Theorie Examen

Verplicht

Tussentijdse toets

Hulpmiddel

Praktijk examen

Verplicht

Theorie examens

Als je snel je rijbewijs wilt halen, is het heel nuttig om al van tevoren met je theorie te beginnen. Iedereen moet geslaagd zijn voor het theorie-examen om het praktijkexamen te mogen doen. Als je eerst de theorie leert, helpt dat ook bij je rijlessen. Je hebt de mogelijkheid om boeken of een online-theorie cursus aan te schaffen en thuis te gaan. Waarna je het theorie examen kan afleggen.

Tussentijdse toets

De Tussentijdse Toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Tijdens de Tussentijdse Toets komen in principe alle onderdelen van het rijexamen aan de orde. Na afloop van de toets krijg je een advies over examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je een positief advies krijgt over het onderdeel bijzondere verrichtingen, levert het je een vrijstelling op voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgende examen. Een Tussentijdse Toets is niet verplicht.

Praktijk Examen

Eerst heb je een kennismakingsgesprek met je examinator die uitlegt wat de bedoeling is. Daarna doe je buiten een ogentest, waarbij je op een afstand van ongeveer 25m een nummerbord moet kunnen lezen. Vervolgens komen de controle handelingen, waarbij je met je examinator de verlichting van de auto controleert. Eventueel krijg je enkele vragen over het voertuig (Bijv. Autovloeistof). Dan is het moment aangebroken, in ongeveer 40 minuten moet je laten zien wat je kan. Je hebt je rijbewijs binnen als de examinator na afloop tevreden is.

 

Gratis Proefles

Wilt u een gratis proefles proberen? Wij rijden in Vlaardingen, Rotterdam en omstreken! Neem contact met ons op om een afspraak te maken. 

Tarieven

Wat kosten rijlessen eigenlijk?

Examens

Hoe werken de rij examens?

Proefles

Ik wil graag een proefles!

“Het is belangrijk dat je van te voren begint met leren, dit zal de kans van slagen verhogen. Hierdoor kun jij sneller je rijbewijs halen, en is het dus goedkoper!”

Dhr. Kakar

Vlaardingen, Nederland